A Williams 2017-re a milliárdos papa által óriási összegekkel megtámogatott 18 éves újoncot, Lance Strollt szerződtette.

A kanadai ifjonc tavaly ősz óta példátlan privát tesztprogramon tanulta az F1-et, de úgy tűnik, nem sikerült tökéletesen felkészíteni, ugyanis a barcelonai teszten kedden reggel egy kipördüléssel sikerült olyan kárt okozni az autóban, ami miatt dobni kellett a napot, majd szerdán az ebédszünet előtt látogatta meg újra a kavicságyat, délután pedig a gumifalnak csapódva törte össze úgy az FW40-est, hogy csütörtökön már nem is folytathatja a munkát a csapat.

Nem a legjobb bemutatkozás, minket a nagy pénz plusz autótörés kombó a Williasnél korábban alkalmazott Pastor Maldonadóra emlékezetet, de a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton sokkal megértőbb és elnézőbb Stroll-lal.

“Sajnálom őt abban az értelemben, hogy nehezebb évben nem is kerülhetett volna a Forma-1-be. Tudom, hogy a világ minden táján tesztelt már a Williamsszel, mindenki másnál komolyabb felkészülést végzett, de ezek a hibák várhatók, mert az új autókat nagyon nem könnyű vezetni. Sokkal gyorsabbak a kanyarokban. A pontosság még a korábbiaknál is hangsúlyosabb, a tavalyi autókat egész könnyű volt vezetni ezekhez képest” – magyarázta a Mercedes angolja.

barcelona_teszt03_11

“És amúgy is csak az első lépéseknél tart még. Olyan nincs, hogy valaki teljesen tapasztalatlanul beül az autóba, és rögtön kiszámíthatóan vezet, nem pördül meg. Ez benne van. Tulajdonképpen még jó is, hogy most megy keresztül ezen, és nem az első versenyen.”

Stroll egyébként biztosan nem menthetetlen, tavaly Forma-3-as Európa-bajnoki címet – igaz, az apja által felvásárolt és pénzelt csapattal –, a probléma inkább az, hogy talán korán került az F1-be.