A nagy szabályváltozási csomag nyomán a 2017-es Forma-1-es autók leszorítóereje és mechanikai tapadása is megnőtt, ezért sokkal nagyobb kanyarsebességeket érnek el. A napokban ismerkednek ezzel a pilóták a barcelonai teszten, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton például ezt mondta:

“Az autót sokka megterhelőbb vezetni, mint korábban, sokkal gyorsabb a kanyarokban. Sokkal nagyobb erők hatnak a testünkre, a nyakunkra. Mindenféle zúzódásaim vannak olyan helyeken, ahol korábban sosem. Erőnlétileg persze nincs gondom, csak fél napot vezetünk, a télen pedig megfelelően edzettem erre” – mondta az angol, utalva arra, hogy a Mercedesnél Valtteri Bottasszal délelőtt-délutáni váltásban dolgoznak, hogy a lehető legnagyobb távot tehessék meg a W08-assal.

Hamiltonnak a Pirelli új, szélesebb, és főképp tartósabb keverékű gumijai is tetszenek:

“Úgy tűnik, hogy az új gumik sokkal tovább bírják, mint régen, szóval keményebben lehet hajtani velük, jobban lehet támadni. Jó irányba lépett velük a Pirelli.”

Hamilton az elmúlt két napban 139, csapattársa, Valtteri Bottas 181 kört tett meg, a Mercedes messze nagyobb távot teljesített, mint bármelyik rivális.