A címvédő Mercedes hétfőn, a 2017-es Forma-1-es tesztidőszak első napján a riválisok számára sokkoló teljesítményt mutatott, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton együttesen két és fél versenytávot húzott le problémamentesen, a tetejébe pedig a leggyorsabb kört is elvitte a háromszoros világbajnok angol.

Hamilton a nap végén érthetően elégedetten, de óvatosan nyilatkozott:

“Jó nap, pozitív volt a csapat számára. Sok kört teljesítettünk, sok adatot gyűjtöttünk az autó fejlesztéséhez. De ez csak az első nap volt. A balanszon egyáltalán nem dolgoztunk még. A mai nap csak az ellenőrzésekről és a megbízhatóságról szólt. A következő napokban állunk neki az autó tökéletesítésének.”

hamilton_barcelona

Az angol azért az autó szépségéből levezette, hogy idén is jó esélyeik lesznek a bajnokságban:

“Igazi fenevad az autó. Sokkal jobb, mint a tavalyi. A korábbiak kigyúrt változata. Jó volt, hogy az első nap ennyit mentünk, és a mi autónk néz ki a legjobban. Fantasztikusan fest az autó, nagyszerűen néznek ki a szélesebb kerekek, a szélesebb kasztni. Remélhetőleg a nézőknek is bejön!”

“Ami az esélyeket illeti, az idény elején mindig hájpolják a bajnokot. Emellett mi vagyunk a címvédők és az autónk háromszor jobban néz ki, mint bárkié, szóval nem meglepő, hogy mi számítunk a favoritnak. Mi vagyunk a bajnokok, szóval minket kell legyőzni. De sok munka vár még ránk, ahogy a többi csapatra is.”