Lewis Hamilton szerdán a BBC 5 Live rádiónak adott interjút, amelyben egyebek mellett a Forma-1 jelenlegi állapotáról is beszélt. A háromszoros világbajnok egyik legnagyobb panasza a V6 turbómotorok bevezetése óta visszafogottabb hang.

“Többször is elmondtam már, hogy szerintem szörnyű. De a legtöbben úgy vannak vele, hogy nem olyan rossz. De nekem az a véleményem, hogy igen is az. Amikor 1996-ban először mentem el Forma-1-es futamra, Spában, bejutottunk a paddockba, és amikor elment mellettünk Schumacher a V10-es Ferrarival, szó szerint az egész mellkasomat megrezegtette a hang. Még jobban odavoltam az F1-ért, mint amíg csak tévében néztem. Olyan volt, mint valami vadászgép!”

“Nem ez az egyetlen dolog, amiért odavannak a nézők, de ez is társul a Forma-1 szaga, lüktetése mellé. Ez most hiányzik, és elég szomorú látvány is, ahogy az autók körözgetnek.”

hamilton_rosberg_verseny

Hamilton azt reméli, hogy a Forma-1 új tulajdonosa, a szórakoztatóipari háttérrel (is) rendelkező Liberty Media hallgat majd a nézőkre és jobbá teszi az F1-et.

“Szerintem a Forma-1 nincs nyerőben, jó ideje nincs már. A szabályváltozások miatt van ez, meg amiatt, hogy nem engedjük eléggé közel a nézőket. Még most is sok rajongója van az F1-nek, és izgatottan várom az új tulajdonos érkezését, remélem, hogy hoznak valami újat.”

“Friss vért, új ötleteket. Új lehetőségeket, különleges lehetőségeket arra, hogy szurkolók kapcsolódni tudjanak. Ha megnézzük, más sportok hol tartanak a szórakoztatási faktort illetően, az F1 egy kicsit elavult. A Forma-1-nek sok dolga van, hogy felzárkózzon.”