A 2016-os világbajnoki cím megnyerése után alig öt nappal a mercedeses Nico Rosberg bejelentette, hogy kiszáll a Forma-1-ből, visszavonul.

A német pilóta közleményében elárulta, hogy a csapatfőnököt, Toto Wolffot már a szezonzárót követő kedden tájékoztatta. Wolff most egy friss rádióinterjúban elmesélte, hogyan is történt ez pontosan.

“Amikor felszálltunk a Kuala Lumpurból Frankfurtba tartó gépre (a főszponzor Petronasnál tett bajnoki látogatás után – a szerk.), Nico megkérdezte, hogy haraphatunk-e valamit együtt. Igent mondtam, és ahogy beszélgettünk, ő egészen elérzékenyült, de valami hiányzott a képből. Nem tudtam, mi is hibádzott” – idézte fel a BBC 5 Live-nak.

“Aztán leszálltunk Frankfurtban. Reggel 6 volt, bekaptam valami reggelit, aztán már indultam is tovább Stuttgartba. Amint elhagytam az épületet, csörgött a telefonom, Nico hívott. Felvettem, megint nagyon megindultnak tűnt. Kérdeztem, hogy mi a gond. Visszamegyek, mondtam. Nem, nem, ne gyere, mondta, azt sem tudom, hogy telefonon el tudom-e mondani; szemtől szemben nem mertem megmondani, de úgy döntöttem, hogy visszavonulok” – mesélte Wolff.

“Azt mondta, rég gondolkodott már rajta, de meg akarta várni, hogy sikerül-e megnyernie a bajnoki címet, hogy biztosan ezt akarja-e” – tette hozzá.

A 31 éves Rosberg 11 évet töltött a Forma-1-ben, 2006-ban a Williamsnél mutatkozott be, 2010-től a Mercedes pilótája volt. Az utóbbi csapatnál összesen 23 futamot nyert, tavaly, bajnoki évében kilencet.