A Red Bull-os Daniel Ricciardo tavaly bevezette a Forma-1-ben a “shoey”-t, azaz a versenycipőből való pezsgőzést. Az ausztrál pilóta első ízben a Német Nagydíjon ünnepelte így 2. helyét, majd az idény során Mark Webbert, Max Verstappent és Nico Rosberget is megitatta a dobogón, a Mercedes németje pedig a szezonzárón maga is shoey-zott, miután megnyerte a világbajnoki címet.

Szombaton egy internetes kérdez-felelek során Lewis Hamiltontól megkérdezték, vajon ő is pezsgőzik-e majd így valamikor.

“Nem létezik olyan eredmény, ami miatt én megtenném. Undorító dolog. Az frankó, hogy neki megvan a maga kis szokása, ezt én is értékelem, felőlem teljesen rendben van, ha meg akarja inni a lábizzadságát, de én biztosan nem akarom” – mondta a UBS által szervezett facebookos beszélgetésen.

“Én még a saját cipőmből sem innék. Nem is tudjátok, milyen ez. Iszonyú meleg van a lábunknál, ott mennek a hidraulikai folyadékok is, valami 300 fokosak, őrület. Rohadt meleg van, a verseny után csicsog a lábunk. Apukám mindig lábujjszaftnak hívta ez. Ricciardo megissza a lábujjszaftját. Kizárt, hogy én is megtegyem. Esélytelen!”