A világbajnoki cím megszerzése után váratlanul visszavonult Nico Rosberg a spanyol Diario Sportnak nyilatkozott a 2017-es Forma-1-es idényt illető tippjeiről. A Mercedes volt versenyzője igyekezett lelket önteni a spanyol szurkolókba, ő úgy véli, hogy hősük a McLaren-Hondával idén már a dobogóra állhat.

“Fernando idén ott lesz a dobogón, vagy legalábbis nagyon közel hozzá. Az idei szabályváltozások miatt mindenki a nulláról indul. Alonsónak jó kilátásai vannak, persze majd meglátjuk, mert más csapat is ugorhat nagyot, de meggyőződésem, hogy jelentősen javulni fog a McLaren teljesítménye. Azt nem hiszem, hogy dominálni fognak, de most itt a lehetőség (az előrelépésre), élni fognak vele” – mondta.

Ami volt csapatát, a 2014 óta mindent megnyerő Mercedest illeti, Rosberg nem számít nagy változásra, idén is őket tartja a favoritnak.

“Nem hiszem, hogy változás jön az élen. A Mercedes nagyszerű csapat, olajozottan működő gépezet. Talán javul majd a Ferrari, de nem tudom elképzelni, hogy a bajnokság élére kerüljenek. A Mercedesre leginkább a Red Bull jelenthet veszélyt, ugyanis az elmúlt 20 évben mindig jó eredményt hozott Adrian Newey és a szabályváltozások kombinációja. Majd meglátjuk, már nem kell sokat várni.”