Bár a Forma-1-ben 2006-2006 között a Williams és a McLaren színeiben “csak” hét futamgyőzelmet szerzett, a kolumbiai Juan Pablo Montoya generációja egyik legjobb versenyzője, az F1-es szereplés mellett ezt bizonyítja, hogy a száguldó cirkusz előtt Indy 500-győztes és CART-bajnok lett az USA-ban, majd az elmúlt évtizedben újra Amerikában versenyezve megfordult a NASCAR-ban, tavaly pedig az Indycarba visszatérve újra győzni tudott a legendás indianapolisi 500 mérföldes futamon, idén januárban pedig első nekifutásra megnyerte a Race of Champions gálaversenyt Miamiban.

A 41 éves pilóta a napokban a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozott, egyebek mellett azt is elmondta, kiket tart a jelenlegi mezőny legjobbjainak.

“Talán Vettel az egyik legkiforrottabb versenyző, és persze Fernando (Alonso). Az F1-es pályafutásom alatt végig ott volt Fernando. Szerintem ők ketten a legjobbak. Úgy gondolom, hogy Lewis (Hamilton) is nagyon jól teljesít, de ő a legjobb autóban ül, és könnyű azt gondolni, hogy az a legjobb, aki a legjobb autót vezeti, de az már más kérdés, mihez kezdene az illető egy másik autóban. Szerintem Fernando és Sebastian már megmutatta ezt, ők a legjobbak” – magyarázta.

montoya_verstappen

Montoya Red Bull ifjoncát, a tavaly futamot nyerő, az “öregek” bajszát cibáló Max Verstappent is dicsérte:

“Szerintem Max nagyon jó. Foglalkoztatja az embereket, mert küzd, belemenős. Szokott-e hibázni az agresszivitása miatt? Naná. De nevet rajta, magában pedig tudja, hogy elszúrta. Viszont az emberek foglalkoznak vele, megragadja a nézők figyelmét. Ez egyáltalán nem rossz dolog, kell ez a Forma-1-nek.”