A 2016-os Forma-1-es világbajnoki címet megnyerő Nico Rosberg öt nappal a szezonzáró után bejelentette, hogy búcsút int a sportágnak.

A 31 éves német egyelőre nem bánta meg a döntést, családja mellett idejét a Mercedes márkanagyköveteként szponzori és jótékonysági megjelenésekkel tölti, emellett régi vágyát teljesíti be. Az utóbbi azonban nagyon rosszul cseng.

“Az élet többről szól, mint körbe-körbe vezetgetni. Mindenkinek meg kell találnia a maga útját, azt, hogy számára mi a legjobb. Én például 11 éve nem síelhettem, mert a szerződéseim nem engedték ezt meg” – mondta a családjával a hétvégén a svájci Davosban telelő exversenyző.

Hogy Rosberg miért pont a síeléssel próbálkozik, amikor volt csapattársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonulása után pont egy síbalesetben szenvedett súlyos agysérüléseket, nem tudni, de valószínűleg jó lenne, ha valaki emlékeztetné Schumira, ha már magától nem jutott eszébe a párhuzam.

Vezetni ugyan már nem fog az F1-ben, de Rosberg azért kíváncsian várja, mit hoz az új idény, mit hoznak az új szabályok:

“Biztató a helyzet. Az autók nagyon jól mutatnak majd, élvezetes lesz őket vezetni, gyorsabb lesz az egész. A szabályváltozások megkeverik majd a dolgokat, hiszen minden csapat a nulláról indul. A mostani változás nem evolúció, hanem revolúció. Minden csapat nulláról, üres papírral indult neki az idei autó tervezésének, érdekes lesz látni, melyik lesz a leggyorsabb.”