A Mercedes-csapat hétfőn végre bejelentette, hogy a Williamstől érkezett Valtteri Bottasszal pótolták a 2016-os idény után visszavonulását bejelentő Nico Rosberget. A csapat elnöke, Niki Lauda a német RTL-nek így indokolta a döntést:

“Bottas a legmegfelelőbb ember. Hiszem, hogy ugyanolyan gyors lesz majd, mint Nico volt,

és hogy képes lehet világbajnoki címet nyerni. Nyugodtan, magabiztosan kezdhetjük az idényt ezzel a párosítással” – mondta.

“Olyan versenyzőt kerestünk, aki passzol a csapatba. Eddig mindig csúcspilótáink voltak, akik képesek voltak a bajnoki címért küzdeni, Nico és Lewis kiváló példa, hiszen végig egymással versenyeztek a győzelemért. Az elmúlt három évben mindent megnyertünk, amit lehetett, azért döntöttünk Bottas mellett, mert megvan a kellő tapasztalata és tempója is.”

Egyelőre nem tudni, hogy az eddigi dominancia után l2017-ben esz-e komoly kihívója a Mercedesnek a Red Bull és/vagy a Ferrari képében, de ha nem is, a bajnokcsapat igyekszik majd újra “csinálni a show-t”, azaz Bottas és Hamilton nyíltan versenyezhet egymással.

“Ahogy eddigi is, mindkét pilóta mindent beleadhat. Ez mindig így volt a Mercedesnél, és nem is fog változni” – szögezte le Lauda.