A világbajnok Nico Rosberg meglepetésszerű visszavonulása miatt a Mercedesnek decemberben kellett új csapattársat kerítenie Lewis Hamilton mellé.

Elég gyorsan világossá vált, hogy nem valamelyik nagyágyút és nem is a saját nevelésű ifjoncot Pascal Wehrleint ültetik majd az autóba, a kiszemeltjük a williamses Valtteri Bottas, a hivatalos bejelentés azonban csak nem akart megérkezni. Úgy tűnik, most már csak napok kérdése a dolog.

“Elég régóta húzódik, szerintem mindenki szeretné már tudni, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa a következő szezonban, persze Nico bejelentése után világos volt, hogy a döntés Toto Wolff kezében van. Nagyszerű lehetőség ez Valtteri számára. Mindig is azt mondtuk, hogy ha sikerül a Williams számára kedvező feltételeket teremteni, akkor ez lesz a helyes lépés” – nyilatkozta a hétvégén a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams.

“Senki sem szeretne olyan pilótát, aki máshol akar lenni, és nem is szép dolog megakadályozni, amikor ilyen nagy lehetőség adódik, ami Valtteri pályafutása szempontjából nagyon jókor jön – azonban a Williamsnek is meg kell hogy érje a dolog, ezen dolgoztunk az elmúlt hat hétben. Már a végén járunk, a héten valószínűleg megtörténhet a bejelentés.”

claire_williams

Nyílt titok, hogy a Williams a 2016 végén visszavonult Felipe Massát hívja vissza Bottas helyére. Róla ezt mondta Williams:

“Felipe szíve mindig is az F1-ért dobogott. Már amikor (2014-ben) hozzánk szerződött akkor is azt mondták egyesek, hogy ő a ferraris évek után már lejárt lemez, de szinte új versenyzővé vált nálunk az új kultúrában.”

“Szerintem nem igazán akart még kiszállni. Ha vissza akar térni, akkor biztosan megvan még benne a versenyszellem, és természetesen semmiképp sem igazolnánk olyan pilótát, akinek kétségek merülhetnek fel a képességeit illetően.”

A Williamsnél a veterán mellett idén a kanadai milliárdoscsemete-tehetség, a 18 éves Lance Stroll debütál majd.