Miután a 2016-os Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg öt nappal a szezonzáró után meglepetésszerűen bejelentette, hogy búcsút int a száguldó cirkusznak, a Mercedes kénytelen volt új csapattársat keríteni Lewis Hamilton mellé.

December közepére már elég világosnak tűnt, hogy a Mercedes nem próbálja meg elcsábítani valamelyik nagy nevet, nem tesznek ajánlatot Sebastian Vettelnek vagy Fernando Alonsónak, de az utánpótlásprogramjuk szabad tagját, Pascal Wehrleint sem léptetik elő, mert még nem érzik elég tapasztaltnak, a favorit a williamses Vatteri Bottas.

A finn pilóta szerződtetésének legfőbb akadálya a Williams húzódozása, ugyanis a brit csapat a 2017-ben náluk bemutatkozó 18 éves újonc, Lance Stroll mellé mindenképpen tapasztalt pilótára lesz szükségük a nagy szabályváltozások első évében.

Karácsony előtt már arról lehetett hallani, hogy a grove-i csapat megegyezett a visszavonult Felipe Massával a visszatérésről, ezzel elhárult az akadály.

Ezt erősíti a több médiumban is megjelent friss hír, miszerint Bottas már karácsony előtt a Mercedesnél járt Brackley-ben, ahol üléspróbán és megbeszéléséken vett részt a mérnökökkel.

Konkrétan a szerződésről még nem tudni, de igen valószínű, hogy a jövő év első pár hetében várható a hivatalos bejelentés.