A 2016-os Forma-1-es szezonzárón pályafutása első világbajnoki címét megszerző Nico Rosberg óriási megdöbbenést keltve öt nappal sikere után bejelentette, hogy kiszáll a száguldó cirkuszból, visszavonul.

A 31 volt Mercedes-pilóta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak egy hónappal a bajnoki győzelem után adott interjút, amelyben elismerte, hogy bár valóban “nehéz helyzetbe hozta” csapatát, továbbra is helyesnek érzi a döntését, nincsenek kétségei.

“Teljesítettem a küldetésemet. Csúcsformában szálltam ki, és mostantól más projektekkel foglalkozom majd” – szögezte le, de azt nem árulta el, pontosan mihez is fog. “Talán az üzleti életben bukkanok fel. Vannak már ötleteim.”

rosberg_hamilton_gokart_2001

Rosberg autóversenyzői pályafutásának fontos szereplője volt Lewis Hamilton, akivel még tiniként gokartoztak együtt, majd az elmúlt négy évben csapattársként váltak egymás fő riválisává, ami persze a korábban baráti viszonyukra is rányomta a bélyegét.

“Talán újra közelebb kerülünk majd egymáshoz, én nem bánnám, ha így alakulna” – mondta Hamiltonról, hozzátéve, hogy már beszélgetett négyszemközt az angollal a visszavonulásáról, ami “nagyon frankó volt”.

Rosberg 2006-ban mutatkozott be az F1-ben a Williamsnél, majd 2010-re igazolt az újonnan alapított Mercedeshez, ahol előbb Michael Schumacher, majd Hamilton csapattársa volt. Pályafutása során 23 futamot nyert, 30 pole-t, 20 leggyorsabb kört ért el, összesen 57-szer állhatott a dobogóra. Feleségével, Viviannal és kislányukkal Monacóban élnek.

rosberg_karacsony