A friss világbajnok Nico Rosberg november végén meglepetésszerűen bejelentett visszavonulása miatt a Mercedesnek új csapattársat kell szereznie Lewis Hamilton mellé.

Köztudott, hogy a favorit a williamses Valtteri Bottas, a Mercedes-főnök Toto Wolff is őt említette név szerint az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

“Korai még, egyelőre nem született döntés, ugyanis nem csak egy csapat egy versenyzője van képben, mi pedig tisztelettel kezeljük a rivális alakulatokat. Valtteri az egyik lehetőség, de azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen fontos ő a Williams számára. Kényes helyzet, óvatosan kell kezelnünk a dolgokat, szépen, lassan haladunk” – magyarázta.

Didier Coton és Mika Häkkinen mellett Wolff is tagja a Bottas versenyzői karrierjét egyenget menedzsmentnek, de azt állítja, a finn pilóta szerződtetése nem okozna összeférhetetlenségi problémát:

“Nem vagyok hülye. Amikor négy évvel ezelőtt a Daimlerhez szerződtem, aláírtam, hogy nem lehetek üzleti kapcsolatban a Mercedes-versenyzőivel. Akik összeférhetetlenségről beszélnek, azoknak fogalmuk sincs, hogyan működik a Forma-1!”

A Mercedes januárra ígéri a bejelentést.