Miután kiderült, hogy Nico Rosberg a címvédés helyett a visszavonulást választja, a Forma-1-es szurkolók jelentős része arra gondolt, milyen jó lenne Fernando Alonsót látni Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedesnél.

Úgy fest, ez hiú ábránd, ugyanis a Merci-főnök Toto Wolff vasárnap arra utalt, hogy nem szeretnének valami nagyágyút elcsalni a jelenlegi csapatától, hétfőn pedig a McLaren új vezetője, Zak Brown is arról beszélt, hogy Alonso marad, ahol van.

“Szerződésünk van Fernandóval és nagyon jól érzi magát itt. Nyilván szeretne futamokat nyerni, mi is ezt szeretnénk, de nem aggódom a lehetőség miatt. Nagyon is jó helyzetben vagyunk most” – mondta a brit SkySportsnak.

zak_brown_mclaren

Alonso 2015-ben csatlakozott a McLaren-Hondához, három évre írt alá. A McLaren akkori főnöke, Ron Dennis azt mondta, bombabiztos szerződést kötöttek a kétszeres világbajnok spanyollal.

“Rendes hároméves szerződése van velünk, nincsenek benne opciók. Ezt kínáltuk neki, ő pedig ezt írta alá. Soha egyetlen McLaren-versenyző szerződésében sem voltak teljesítményre vonatkozó kitételek” – magyarázta.

Ennek ellenére az egykori McLaren- és Ferrari-Bestcarspilóta, Alonso honfitársa, Pedro De La Rosa szerint nem lehet kizárni, hogy a Mercinél köt ki a spanyol:

“50 százalék esélyt látok erre. Azért mondom ezt, mert tudom, hogyan működnek a dolgok” – állította a Marcának. “A Mercedesnél sem tudják még biztosan, mit akarnak, de én őt szerződtetném, egy élcsapatnak a két legjobb versenyző kell.”

alonso_de_la_rosa

“Alonso és Hamilton – álomszerű lenne. Nézzük gyakorlatiasan: a két legjobb versenyző. Fernando mennyi is, 35 éves? Az nem gond, Schumacher 41 éves koráig versenyzett, sőt, valószínűleg ugyanolyan jó volt, mint bármikor. A közös múltjuk mondjuk problémát jelenthet, ez hátrány, de azért egyikük se ugyanaz az ember, mint 2007-ben, sokkal érettebbek” – fejtegette a veterán.