A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorosport Világtanácsa szerdai, bécsi ülésén hivatalosan is kivette a Német Nagydíjat a 2017-es Forma-1-es versenynaptárból, három éven belül másodszor nem lesz futam az immár két aktív világbajnokkal is rendelkező országban.

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda szerint az F1 népszerűségének németországi hanyatlásában benne van, hogy Sebastian Vettel és Nico Rosberg nem igazi közönségkedvenc.

“A nagy német bajnokoknak mindig is fura kapcsolata volt az emberekkel. Nem fogadják el őket úgy, mint a focistákat, valahogy hiányzik az emberi közelség, a melegség. Leginkább a nyitottság hiányzik Vettel részéről. Ugyanakkor megértem őt, én is így lennék a helyében. Ami Nicót illeti, ő valahol félúton van. Nem könnyű kapcsolatot kiépíteni az emberekkel” – magyarázta a Sternnek a háromszoros világbajnok osztrák legenda.

A Német Nagydíj törlése kapcsán Rosberg így beszélt a Bildnek: “Nagyon szomorúnak találom. A Németország nélkül rendezett Forma-1-es világbajnokság valahogy nem igazi világbajnokság.”

Érdemes megjegyezni, hogy a visszahúzódó Vettel hosszú évek óta Svájcban lakik, Rosberg pedig csak anyanyelvében és versenyzői licence alapján német, valójában mindig is Monacóban élt.

Bestcars