A múlt héten röppent fel, hogy a McLaren-vezér Ron Dennis szerződését nem hosszabbítják meg az év végén, az angol üzletember “egyszerű” résztulajdonosként folytatja pályafutását.

Egyeseknek már a 69 éves Dennis utódjára is van tippjük. A BBC úgy tudja, a favorit Zak Brown, a motorsport-marketingszakember, aki szeptemberben hagyta el cégét, a JMI-t. A 44 éves amerikait akkor a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone leendő utódjaként emlegették, egyelőre nem világos, melyik poszton köt ki, már ha egyáltalán.

zak_brown

Zak Brown

A Beeb Brown mellett Martin Whitmarshot és Ross Brwant is a McLaren jelöltjei között említi, hozzátéve, hogy értesüléseik szerint ők nem vállalják a dolgot.

A motorsportveterán Sir David Richards ugyanakkor elképzelhetetlennek tartja, hogy Dennis azelőtt távozzon, hogy a McLaren-Honda győzelmekig jut az F1-ben:

“Nagyon sok változtatást hajtottak végre az elmúlt időszakban, mostanra sok jó szakemberük van, minden hozzávaló megvan a sikerhez, el sem tudom képzeli, hogy Ron azelőtt távozzon, hogy sikerre viszi a csapatot. Csak akkor jön el az ideje” – mondta a brit Sky Sportsnak.

kanada_f1_47

A brit sajtó abban azonban teljesen egyetért mostanra, hogy a McLarenhez új szponzor/üzemanyagpartner érkezik, 2017-től a jelenlegi Exxon Mobil helyett a BP (British Petrol) logó lesznek az autón, és az ő benzinjüket, valamint a BP-hez tartozó Castrol kenőanyagait használják majd.

A McLarennel 21 évig dolgozó Exxon Mobil jövőre a Red Bull partnere lehet, a ahol francia Totalt válthatja.