Hamilton ahelyett, hogy a(z egyébként valóban unalmas, és állandóan ismétlődő) kérdésekre válaszolt volna, inkább a mobilját nyomkodta, és a Snapchaten rajzolgatott nyuszifüleket a kollégáira. Szerinte ez remek mulatság volt, a sajtótájékoztatón ülő újságírók viszont – érthetően – zokon vették Hamilton akcióját, és megírták a véleményüket az esetről.

Hamiltonnak már csütörtökön magyarázkodnia kellett, és úgy tűnik, hogy a háromszoros bajnok megsértődött azon, hogy kritikákat kapott. Szombaton, az időmérő utáni hivatalos Mercedes-sajtótájékoztatón újra elővette a témát.

“Hamarosan lehervad az arcotokról a mosoly” – idézte Hamiltont a Motorsport-Total. “Nem azért ülök itt, hogy a kérdéseitekre válaszoljak.”

“Vannak itt sokan, akik nagyon támogatnak engem. Ők remélhetőleg tudják, hogy kikre gondolok. De vannak mások is, akik hasznot akarnak húzni dolgokból.”

“Ha tiszteletlen lettem volna, akkor sem ez volt a szándékom. Egyszerűen csak móka volt. Az igazán tiszteletlen az volt, ahogy ez a világnak tálalva lett. Sajnos ülnek itt most olyanok is, akikre ez nem vonatkozik, de sajnos az engem támogatókat is érinti a döntésem. A legmélyebb tisztelettel mondom ezt.”

“De igen, nem igazán tervezem, hogy többé itt üljek, és ilyen dolgokkal töltsem az időmet. Bocsánatot kérek, remélem, élvezni fogjátok a hétvége hátralévő részét.”

Hamilton ezután azonnal elhagyta a sajtószobát. A kiboruláson Nico Rosberg is meglepődött, kínjában csak annyit kérdezett, hogy “ezt most tényleg megtette?”