Lewis Hamilton számára ugyanakkora áldás a Twitter, az Instagram és a Snapchat, mint bármelyik tizenévesnek, a Mercedes háromszoros világbajnoka a Japán Nagydíj versenyzői sajtótájékoztatóján pedig úgy is viselkedett, mint egy neveletlen tini – a telefonját babrálta, fotózgatott, posztolgatott, míg az újságírók igyekeztek a munkájukat végezni.

Hamilton önmagát és pilótatársait fotózta, majd a képeket “vicces” szűrőkkel megbolondítva azonnal posztolta is a Snapchatre, kommentárként pedig a sajtótájékoztatóra utalva hozzáfűzte: “kihalok ettől a szartól”.

Amikor megkérdezték, mit babrál a telefonjával, így felelt: “Csak kitolok néhány snapet a pilótákról, vicces! Ember, nagyon-nagyon régen csinálom már ezt, mindig ugyanaz megy. Fel kell pörgetni valami újdonsággal.”

hamilton_szuzuka

A helyszínen lévő kollégák nem vették jó néven a címvédő viselkedését.

“Egyetértek vele, hogy az FIA-sajtótájékoztató formátuma elég statikus, de ez védhetetlen. Amellett, hogy tiszteletlenség (így viselkedni), tényleg jó ötlet csúnya szavakat használni a közösségi médiában? Szerintem nem jó példa a gyerekeknek” – írta a The Sun tudósítója, Ben Hunt.

A The Times veterán F1-es szakírója, Kevin Eason sem volt oda a 31 éves versenyző produkciójától: “Az ember azt hinné, hogy a világbajnok képes lerakni a telefonját és egy kicsit jobban odafigyelni a hatalmas japán közönség kedvéért.”