Malajzia

New Straits Times: “Lewis szabotázst szimatol.”

Nagy-Britannia

Daily Telegraph: “Lewis Hamilton a Malajziai Nagydíjon történt motorhiba után a Mercedes ellen fordult. A szepangi hőségben kigyulladt Hamilton Mercedesének a motorja, és szárnyra kapott a feltételezés, mely szerint a brit címvédővel a saját csapata babrált ki.”
Daily Mail: “Lewis Hamilton címvédésről szőtt elképzelései most füstbe mentek, a Mercedes pilótája pedig válaszokat követel a munkaadójától.”
The Guardian: “Az összeesküvés-elméletek, melyek szerint a Mercedes inkább Nico Rosberget látná világbajnokként Lewis Hamilton helyett, a legnagyobb támogatást épp a címvédőtől kapják.”

malaj_f1_fut_29

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Vettel autója összetört, Hamiltoné kigyulladt, Malajziában Ricciardo nyert. Vettel hullámvölgyben van, de erről a Ferrari is tehet. Ricciardo Verstappennel kéz a kézben ért célba, majd megkínálta a hollandot és Rosberget a cipőjébe töltött pezsgővel.”
La Stampa: “Egy szezon a Ferrari ellen. Vettel hullámvölgye továbbra is tart: a Maláj Nagydíj egy kilométer alatt véget ért a számára. Ez azonban éppen elég volt arra, hogy nekimenjen Rosbergnek és kitörje az autója kerekét, így kénytelen volt gyalog visszatérni a bokszba.”

malaj_f1_fut_16

 

Spanyolország

Marca: “Egy váratlan motorhiba miatt 15 körrel a leintés előtt drámai véget ért az addig magabiztosan vezető Lewis Hamilton számára a Maláj Nagydíj.”
El Mundo: “A rajt után 600 méterrel Sebastian Vettel és Nico Rosberg ütközése borzolta a kedélyeket, 40 körrel később pedig Lewis Hamilton Mercedesében kigyulladt a motor. A meglepő kiesés visszarántotta a földre a brit címvédőt, aki már úgy érezhette, hogy ismét vezetni fogja a vb-pontversenyt.”

Ausztria

Der Standard: “Ritka, hogy Nico Rosberg annyira örül egy harmadik helynek, mint ahogyan tette azt a vasárnapi Maláj Nagydíj után. Valamivel kevesebb mint két órával az eredményhirdetés előtt még úgy tűnt, hogy az idény 16. futama hatszáz méter után véget is ér a pontverseny éllovasa számára.”

malaj_f1_fut_15

Svájc

Blick: “A peches Hamilton összeesküvést sejt a háttérben.”
Tages-Anzeiger: “A győztes a cipőjéből iszik, de a harmadik helyezett az igazi nyertes.”

Franciaország

RTL Radio: “A balul sikerült időmérő edzés és a rajt utáni ütközés ellenére Nico Rosberg a hétvége igazi győztese. Öt futammal a vége előtt 23 pont az előnye a címvédő és most motorhiba miatt kieső Lewis Hamiltonnal szemben. De még nem dőlt el semmi.”
L’Équipe: “Daniel Ricciardónak biztosan sokat segített, hogy Hamiltonnak az élről kellett feladnia a versenyt, de a csapattársával folytatott csata során az ausztrál pilóta megmutatta, hogy még mindig ő az első számú versenyző a Red Bullnál.”