A múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon Nico Rosberg fölényesen szerezte meg a pole-t, majd kimért, érett versenyzéssel, a hajrában nagy nyomásnak ellenállva győzött, míg Lewis Hamilton csak a 3. lett. A négyszeres világbajnok Alain Prost elismeréssel beszélt a mercedeses németről.

“Nico fantasztikus hétvégét produkált Szingapúrban, hihetetlen pole-t hozott, és nagyon éretten vezetett vasárnap. Érezni lehetett, hogy uralja az egész hétvégét, míg Hamilton nem volt képben. Nem szerepelt jól, kicsit szétesettnek tűnt. Rosberg magabiztos győzelmet szerzett, amiért azonban keményen meg kellett küzdenie – régóta szerettünk volna ilyet látni tőle” – nyilatkozta a Canal+-nak.

prost

Prost, aki az 1980-as évek végén Ayrton Sennával vívott gyilkos házon belüli csatát a McLarennél, azt mondja, lehetetlen megítélni, hogy a Mercedes két sztárja közül idén ki kerekedik felül.

“Láthatjuk, hogy milyen gyakran változnak az erőviszonyok a Mercedesnél. Amikor az egyik versenyzőnek jól megy, a másik egy kicsit formán kívül van. Eddig még nem is láttuk őket nyílt csatában egymás ellen, de szerintem erre is sor kerül még a szezon vége előtt. A bajnoki cím a részleteken dől majd el, a rajtokon, azon, hogy közéjük keveredik egy-egy rivális – egyetlen helyezés is számíthat majd a végén -, ugyanakkor pszichikai harc is ez. Szingapúr előtt úgy tűnt, Hamilton van előnyben ezen a téren, de Rosberg most bizonyította, hogy ő is nagyon jó tud lenni.”

Hat fordulóval a vége előtt Rosberg nyolc ponttal előzi meg Hamiltont a bajnokságban – maximálisan még 150 pont szerezhető, minden nyitott.