A Forma-1 Magyar Nagydíj időmérő edzése (beszámoló itt) után mondták a leggyorsabbak

Nico Rosberg:

Igazi kihívást jelentett az időmérő, folyamatosan változtak az időjárási körülmények. Rendkívül izgalmas volt és a végén igen meglepő volt, hogy tejesen felszáradt a pálya. A rázóköveknél megmaradt vizek miatt voltak meleg pillanatok, de nagyon jó kört sikerült futnom a végén, nagyon elégedett vagyok.

Igen, volt kettős sárga zászló az utolsó körömön, de tényleg rendesen elvettem ott a gázt, időt is veszítettem, lassabb voltam azon a szakaszon, mint az előző körben, szóval szerintem nem lesz gond.

Nem gondolok a múltra (Rosberg még nem állhatott dobogóra a Hungaroringen – a szerk.) Az élről indulhatok. Jól éreztem magam az autóban, minden körülmény között – száraz, esős, sok és kevés üzemanyag mellett is – , így nagyon várom a futamot.

Lewis Hamilton:

Nem tudom, Nico mennyivel előzött meg. Enyém volt az első szektor, 4 tized előnyöm volt, de aztán pechem volt Fernandóval (megpördült a pályán – emiatt sárga zászló volt érvényben). Megesik az ilyen, nem vagyok túlságosan csalódott.  Elég rázós volt az időmérő, de jól jöttem ki belőle.

Nem vagyok elégedetlen, a verseny holnap lesz, és csak egy ember van előttem.

 Daniel Ricciardo:

Elég mérges voltam az utolsó körön, a sárga zászló nekem is ártott. Előnyöm volt, közel lehettem volna a pole-időhöz. Érdekes lett volna a sárga zászló nélkül – kicsit csalódott vagyok. Összességében jól teljesítettünk a változó körülmények között. Őrült volt az egész időmérő. Olyan apró dolgok tették érdekessé, mint amikor slick gumival kellett kijönni a még vizes bokszutcából hogy aztán akkor keresztben érkezzünk meg az első kanyarban.

D_MAR20160723036