A Silverstone-ban tegnap kezdődött teszten a Ferrari után első ízben került fel másik csapat autójára a fejvédő glória, amikor a Red Bull tesztpilótája, Pierre Gasly gurult ki a pályára az eszközzel. A francia ifjonc utólag így értékelt:

“Nem befolyásolja nagyon a kilátást, de furcsa érzés ott látni valamit a sisak felett, az egyenesen is ott lebeg ez a fura háromszög. Ezzel együtt szerintem meg lehet szokni, egyértelműen lehet tőle vezetni.”

Gasly azonban több más kollégájához hasonlóan alapvetően elutasítja a fejvédő koncepcióját: “Számomra a Forma-1 mindig is egyet jelentett a nyitott pilótafülkével. Persze ez nagyobb rizikót jelent, de ez nem újdonság, minden versenyző úgy száll be az autóba, hogy tisztában van a veszélyekkel. Szerintem ezen a téren nincs szükség változtatásra. Meglátjuk, mi lesz, de nekem tetszik a jelenlegi állapot.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2017-ben szeretné bevezetni a glóriát, azonban az eszközt múlt pénteken tesztelő ferraris Sebastian Vettel és a Red Bull-főnök Christian Horner is negatívan nyilatkozott a fejvédőről, a csapatvezetők között már felvetődött, hogy 2018-ra kellene halasztani az újítást, hogy fejlettebb, kifinomultabb formában vethessék majd be.