Bár a Forma-1 11 csapatából nyolcnak van a központja Nagy-Britanniában, a Force Indiánál senki sem érezheti hazaibbnak a Brit Nagydíjat, hiszen az alakulat bázisa alig néhány száz méterre van a silverstone-i pályától.

A csapat és versenyzők ennek megfelelően ki is tettek magukért, Sergio Perez négy, Nico Hülkenberg két pozíciót javítva ért be a 6-7. helyen, dupla pontszerzést elérve otthon.

silverstone_fut_29

Az ellene Indiában folyó eljárások miatt angliai önkéntes száműzetésben lévő tulajdonos-főnök, a hétvégén első idei versenyén részt vevő Vijay Mallya majd kiugrott a bőréből:

“Nagyon szórakoztató verseny volt a mai és nagyon elégedett vagyok a csapatunk teljesítményével! Ez az eddigi legjobb silverstone-i eredményünk, és már csak 19 pontnyira vagyunk a konstruktőri 4. helytől. Nico és Checo (Perez) is ott volt ma a sűrűjében, nagyszerű munkával hoztak 14 pontot. Ma az egyik legnehezebb pályán mutattuk meg, milyen versenyképesek vagyunk, és úgy gondolom, még nagyobb potenciál van a szezonunk második felében!”

Az F1-ben 2008-ban bemutatkozott Force India a kezdetek óta évről évre egy kicsit jobban teljesít, sosem álltak még olyan jól 10 futam után, mint most, Sergio Perezzel pedig már két dobogós helyezést is szereztek 2016-ban.