A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által nemrég közzétett, előzetes 2016-os Forma-1-es versenynaptár a hagyományokat borítva a Le Mans-i 24 órás futam hétvégéjére is tartalmaz F1-es fordulót, az újonnan bekerülő azerbajdzsáni Európa Nagydíjat.
Komoly ütés ez a Force Indiá-s Nico Hülkenbergnek, aki idén a Porsche színeiben indult a tartóssági VB (WEC) spái versenyén, majd Le Mans-ban Earl Bamber és Nick Tandy csapattársaként első nekifutásra győzni tudott a legendás versenyen. A német pilótának 2016-ra döntenie kell az F1 és a címvédés között, jelenleg úgy gondolja, hogy a Forma-1-et választja.
“Elkötelezett vagyok az F1 iránt, ez a fő munkám, ez a fő célom” – mondta Szocsiban csütörtökön, hozzátéve, hogy “nem lenne értelme” az FIA-val alkudozni az ütközés megszüntetéséről.
“Erre nincs befolyásom, nem az én kezemben van a döntés. Attól tartok, egyszerűen el kell fogadni a helyzetet.”


A kérdésre, hogy szerinte a Porsche meddig hajlandó várni rá és arra, hogy esetleg még módosul az F1-es menetrend, így felelt a 29 éves német:
“Igen, várnak egy darabig, de nyilván van valami határidő, nem tudom. A versenynaptárt már közzétették, ismerjük, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy szokott még változni később is. De biztosan lesz valami határidő, amikor el kell dönteniük, kik lesznek a versenyzőik, azonban szerintem van még egy kis idő addig.”
“De amúgy is nagyon sűrű év lett volna, 21 F1-es futam, plusz két WEC-verseny, ez óriási kihívás. Én magam is elgondolkodtam rajta, hogy megvalósítható-e egyáltalán, de azt hiszem, mindenképp megpróbáltam volna.”