A Brit Nagydíj szervezői komoly bajban vannak, a silverstone-i pálya egyszerűen nem képes előteremteni a rendezési díjat a jegyeladásokból (az idei pénzt is csak jövőre fizetik be), így hiába van 2026-ig szóló szerződésük, a klasszikus futam akár 2016-ra is kipottyanhat a naptárból.
Silverstone-ban már korábban is kritizálták az új turbókorszakot, a versenyzők spórolós vezetését, a pálya főnöke, Patrick Allen egy friss interjúban pedig újra igen keményen odamondott Bernie Ecclestone-nak.


“Hosszú hónapokkal ezelőtt mondtam már Ecclestone úrnak, hogy szar termékkel nem tudok jegyeket eladni” – idézte az Independent 
Allen megismételte a korábbi panaszokat a “arctalan mérnökök” által a háttérből irányított, spórolásra kényszerített versenyzőkről, akik így nem “gladiátorok”.
“Szerintem kriminális, hogy eladhatatlan szintre süllyesztettük a versenyzést. Vajon mikor jutunk el oda, hogy a pilóta helyett a technikai főnök áll a dobogóra? Egyszerűen be kellene dobni a törölközőt, és keresni valami más elfoglaltságot!” – háborgott.