Gondoljunk csak a mindenki által ismert Xsara Picassóra, a Berlingo praktikus személyautó változatára, vagy a C4 Picassóra, amely már a második generációjával hódit Európa-szerte. A Citroën szeptemberben új kampányt indított, amelynek a keretében legtöbb családi modelljéhez a gyári 2 éves garancia mellé most + 3 év kiterjesztett garanciát ad.


A márka családi kínálatának legkisebb modellje a C3 Picasso, amely egy kis egyterű, tágas és variálható utastérrel, akár 500 literes csomagtérrel, csúsztatható hátsó ülésekkel és feltűnően karakteres dizájnnal. Az egyterűeknél maradva, méretekben a Berlingo Multispace a következő lépcsőfok, amely egy igazi mindenes. Használhatjuk 5, vagy akár 7 személyes családi autóként, de az üléseket összecsukva, vagy kiemelve áruszállítóként is tökéletesen helytáll. A Berlingo Multispace nemrég esett át egy jelentősebb modellfrissítésen, amely a dizájnt érintő módosítások mellett új 100 és 120 LE-s HDi motorokat és egy teljesen új, érintőképernyős fedélzeti infotainment rendszert is hozott.

A C4 Picasso és Grand C4 Picasso páros jelenleg Európa egyik legnépszerűbb egyterűje, amit a formabontó dizájnon kívül hibátlan variálhatóságának, fejlett technológiájának, élvezetes vezethetőségének és alacsony fenntartási költségeinek is köszönhet. A modell új fejlesztésű 100 és 120 és 150 LE-s dízelei a kategória legtakarékosabb és a környezetet legkevésbé terhelő motorjai. Lábtámaszos, masszázsfunkciós utas oldali ülése, hatalmas panoráma-szélvédője és letisztult belső kialakítása ideális utazóautóvá teszi ezt a jól felszerelt, családi egyterűt.


Aki idegenkedik az egyterű karosszériáktól, az 5 ajtós C4-ben találhatja meg számítását, amelyre szintén él az ingyenes garancia-kiterjesztés. Ez az alsó középkategóriás, családi használatra is alkalmas autó stílusával, vadonatúj motorjaival, 408 literes csomagterével és referenciaszintű kényelmével üdítő alternatívája a kategóriában olyannyira megszokott modelleknek.

Aki már eddig is szemezett a Citroën családi autókkal, de bizonytalankodott, vagy aki csak most ismerkedik velük, most nyugodt szívvel dönthet, hiszen a Citroën modellekre jellemző kényelemhez most 5 év nyugalom is jár. Még egy ok a családalapításra!