A McLaren-Honda az alacsony leszorító- és nagy motorerőt kívánó Spában és Monzában csak a futottak még kategóriában szerepelt, de a tengerentúli hajrá első állomását jelentő Szingapúr utcai pályáján esélyük lehet valami jobb eredményre. 
“A szingapúri különleges verseny, mindig nagy várakozás előzi meg. Volt két igen emberpróbáló futamunk, de korábban is mondtuk már, hogy az idény vége felé olyan pályák jönnek, amelyek már inkább kedveznek az autónk erősségeinek” – magyarázza Jenson Button.


“Szó se róla, kemény munka vár ránk most is, csodát nem várunk. De a szingapúri egy fantasztikus pálya, az idény egyik leghosszabb versenye, és gyakran előkerül a biztonsági autó is, szóval bármi lehetséges. Az autónk jobban szerepel az ilyen típusú pályákon, reméljük, hogy most nekünk is jut egy kis élvezet!” – utalt arra, hogy korábban a monacói utcai pályán és a szintén hasonló karakterű Hungaroringen is versenyképesebbek voltak.
Ahogy a címvédő Lewis Hamilton, úgy Fernando Alonso is kétszer nyert már Szingapúrban (2008, 2010), bár a spanyol most nem is gondolhat a triplázásra, sokkal szerényebb vágyai vannak:
“Kétszer győztem már Szingapúrban, imádok ott versenyezni. A mérnökeimmel azonnal az autó beállításaira koncentrálunk majd, kíváncsian várom, hogyan teljesít majd az autó a nagy leszorítóerős beállításokkal, remélhetőleg most pozitívabb hétvégénk lehet!”