Nemrég adtunk hírt róla, hogy a 2005-2011 között a Török Nagydíjnak otthont adó Istanbul Park pályán az új üzemeltető, az Intercity autópiacot és -kölcsönzőt létesítene.
Most kiderült, hogy más tervei is vannak az Intercity főnökének: szeretné újjáéleszteni a Forma-1-es versenyt, írja az Anadolu hírügynökség. A cég elnöke, Vural Ak már járt Londonban Bernie Ecclestone-nál, a tárgyalások után azt állítja, hogy jó úton halad a projekt.
“A török kormánynak még a jóváhagyását kell adnia, ugyanis a verseny nemzetközi rendezvény. Emiatt várjuk a választásokat” – utalt arra, hogy a kormányalakítási kísérletek augusztus végi teljes kudarca után november 1-jére írták ki az újabb választásokat, hozzátette azonban, hogy akár már 2016-ban visszatérhet a futam. “Kijelenthetem, hogy csakis a végső aláírás hiányzik ahhoz, hogy bekerüljön a naptárba a verseny.”
A 2016-os idényre egyébként 21 futamot ütemeztek eddig, így az isztambuli helyszínnek gyakorlatilag csak akkor van esélye, ha egy másik forduló kidől valamiért.