Brutálisat bukott a magyar királyi sarj 1

Fogalmam sem volt, mi történik, csak annyit tudtam, hogy gyorsan kell mennem, és pontosan ezt tettem. Annyira élveztem, hogy rögtön jelentkeztem is az egy héttel későbbi következő futamra.

A reflektorfény ugyan a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérőjére irányult ma délután, de más kategóriákban is zajlanak versenyek a hétvégén. A Formula Renault 2.0 Eurocup szériájának silverstone-i futama ritkán látott balesetet hozott, amelynek magyar vonatkozása is van.
A brit helyszínen a start után az egykori osztrák-magyar uralkodóház sarja, az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokája, Habsburg Ferdinánd repült el, elképesztő magasságba emelkedve az autóval.
A versenyző szemre 3-4 méter magasba ugrott fel, majd miután az autó a hasára érkezett – hatalmas, gerincroppantó lehetett a lassulás! -, még át is pördült, majd több másik autó is eltalálta a roncsot. Habsburg a saját lábán távozott a balesetből, sértetlenül megúszta.
“Sajnálom hogy így végződött a hétvégém” – mondta el Ferdinánd. “Mindaddig jól alakultak a dolgok. Az eddigi legjobb Eurocup-os időmérőmet futottam , helyezésekért harcoltam – és elégedett voltam a tempómmal is. A baleset elkerülhetetlen volt, így tehát semmit sem csinálhattam volna másképp. A hétvégémnek egy váratlan repülőlecke vetett véget… – bár a repülésnek csak az idén télen terveztem nekivágni. De jól vagyok, és alig várom már, hogy jövő hétvégén a Nürburgringen ismét autóba ülhessek!”
A fiatal versenyzővel korábban készült interjúnkat ide kattintva olvashatják.
Monzában közben Vettel beszólt Hamiltonnak, míg a McLarennel teljesen esélytelenül körözgető Alonso a Ferrarit fitymálta.