A Pirelli a hétvégi Olasz Nagydíj felvezetéseként jelezte, hogy kivizsgálták a Sebastian Vettel spái harmadik helyébe kerülő defektet, amely miatt éles hangon támadta őket a Ferrari versenyzője. A gumiszállító motorsportfőnöke, Paul Hembery a hétvégére ígért részleteket:


“Lezártuk a Sebastian Vettel spái gumiját illető vizsgálatunkat. A műszaki elemzés részletes eredményeit Monzában tesszük közzé.”
Az olasz gyártó hazai versenyére egyébként ugyanazokat a keverékeket szállítja, mint a Belga Nagydíjra – tegyük hozzá, ez változást jelent az előző évekhez képest, most egy lépést lágyult a választék -, Hembery szerint a közepes és a lágy ideális lehet Monzában.
“A közepes és a lágy keveréket hozzuk, amelyek jól illenek majd Monzához, ahol elsődleges a sebesség. Jelentős mértékű kopásra számítunk, ezért a szabadedzéseken elvégzett munka kulcsfontosságú lesz az optimális stratégia kialakítása tekintetében. Mivel a két keverék tempója között nem lesz nagy a különbség, több stratégiai opció nyílik. Monzában alacsony leszorítóerővel mennek az autók, így a gumikra nagyobb terhelés jut a gyorsításnál és a fékezésnél, hiszen az abroncsokra hárul a tapadás. A monzai kerékvetőkkel együtt ez komoly kihívást jelent a gumik számára.”
A Pirellinél minden bizonnyal idegesen várják Monzát, hiszen a korábbi kritikák után épp azért változtattak a kiosztáson, hogy elkerüljék a túl tartós keverékek miatti egyenstratégiákat és az azokból adódó unalmat, a belgiumi történtek fényében azonban a gyorsabban kopó, rövidebb etapokat biztosító keverékek is problémásak lehetnek.