Daniel Ricciardo ugyanabból a pozícióból indul 2015-ben, ahonnan tavaly megnyerte a Belga Nagydíjat. A Red Bull pilótája a hatodik legjobb időt autózta az időmérő edzésen, de az ötödik helyre lép előre, mert Romain Grosjeant az autójában történt váltócsere miatt hátrasorolják.


“Úgy gondolom, végül is rendben van az eredményünk” – nyilatkozta Ricciardo. “Ismét nagyon kicsin múlott, ami nagyon ígéretes. A harmadik hely csak egy tizedre volt, és mögöttem is nagyon közel vannak. Itt lenni a sűrűjében nagyon jó érzés. Sokat veszítettünk az első és a harmadik szektorban, de nagyon szakítottunk a másodikban. Ezt vártuk. Grosjean miatt kaptunk egy helyet, így ötödikként rajtolok. Innen kezdtem tavaly is, lehet, hogy hasonló szerencsém lesz.”

Az ismétlés esélyeiről azt mondta: “A remény sosem hal meg! Amíg nem kapunk egy kis segítséget a Merciktől (tavaly Hamilton és Rosberg összeütköztek, így nyert Ricciardo – a szerk.) vagy nem lesz felhőszakadás a verseny felénél, addig csak reménykedhetünk.”

Ricciardo annak is örül, hogy nem a megszokott nevek szerepelnek az élbolyban, de “néhány olyan srác is, akik nem eddig idén nem igazán szerepeltek ott”.  “A harmadik és a kilencedik hely között nagyon szoros a mezőny, aprók a különbségek. Jó csatákban bízhatunk” – tette hozzá.

A Red Bull másik versenyzője, Danyiil Kvjat a 12. helyen végzett.