A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a nyár elején jelezte, hogy Forma-1-es “felvételt” hirdet, egy vagy akár két csapat is indulási engedélyt kaphat 2016-ra vagy 17-re.


A tender végül sikertelenül zárult, tudta meg az Autosport.
“Megerősíthetem, hogy az FIA-nál két jelentkező volt a Forma-1-es pályázatra, amelyeket alaposan megvizsgáltunk. Sajnos annak ellenére, hogy minden lehetőséget megadtunk, egyik pályázat sem felelt meg az FIA kritériumainak, ezért ezt a tendert lezártnak tekintjük” – mondta a szervezet szóvivője.
A két pályázó kilétéről nem tudni, de az Autosport szerint nem volt köztük a korábban hírbe hozott GP2-es élcsapat, az ART Grand Prix.
A fentiek alapján úgy tűnik, hogy 2016-ban csak egy új csapat, a még tavaly indulási engedélyt kapott amerikai projekt, a Haas F1 lép majd be az F1-be, ugyanakkor az FIA mostani döntése nem jelenti azt, hogy 2018-ig már nem kerülhet új szereplő a sportágba. A Renault jelenlegi is fontolgatja egy saját gyári csapat indítását, és az újabb és újabb cáfolatok ellenére azt sem lehet kizárni, hogy a Volkswagen-csoport valamelyik márkájával, mondjuk az Audival a belépés mellett dönt.