A Forma-1-ben 2012 második felében a HRT-nél bemutatkozott, majd egy Toro Rossó-s idény után tavaly már a Red Bullhoz előléptetett Daniel Ricciardo a 2014-es idény sztárja lett azzal, hogy a küszködő Sebastian Vettel helyett ő védte a mundér becsületét a csapatnál, a domináló Mercedes versenyzőin kívül csak ő nyert futamot, méghozzá hármat.


A Red Bull-lal az idei év első felében nem volt esélye hasonlóra, első dobogós helyezését, egy 3. helyet csak a Hungaroringen hozta. Az ausztrál tehetség így tekint vissza a szezon első félidejére:
“Hogy őszinte legyek, nem volt valami könnyű. A tavalyi eredmények után felpörögve álltam neki az idei évnek, készen álltam arra, hogy a bajnoki címért küzdjek, fejben felkészültem erre. Még az első néhány futam után is azt mondogattam magamnak, hogy oké, hamarosan odaérünk, nemsokára ott leszünk.”
“De egészen Magyarországig nem lett jobb a helyzet, szóval alkalmazkodnom kellett. Nem arra értem, amit az autóban csinálok, hanem az egész hozzáállásomra. Motivációt kellett találnom, ha az ember tudja, hogy csak a hatodik helyért küzdhet vagy ilyesmi, akkor is összeszedettnek kell maradnia. Nyilván most is motivál a versenyzés, de az azért világossá vált számomra, hogy sokkal könnyebb motiváltnak lenni, ha a futamgyőzelmekért harcolhatok.”
F1: Ricciardo nagyot csalódott 2015-ben 3


Ricciardo elismeri, hogy időnként azért elveszítette a fejét, például amikor a Kanadai Nagydíj időmérője után arról beszélt, hogy egyáltalán nem fejlődik a Red Bull.
“Természetesen néhány alkalommal kiborult a bili. Néha egy kicsit elragadtatom magam, olyankor aztán vissza kell lépnem az alapokig, és arra kell koncentrálnom, hogy egyszerűen tegyem a dolgomat. Az a lényeg, hogy megmaradjon az összpontosítás, és ha az autó a hatodik helyre jó, akkor biztosan hozzam is a hatodik helyet.”