Míg régen a Forma-1-es versenyzők gyakran jártak együtt szórakozni, sőt közös családi nyaralásokra is akár, manapság a pilóták gyakorlatilag csak a repülőkön és a pályán futnak össze. A régi időkre nem titkolt nosztalgiával tekintő Sebastian Vettel szerint el kell fogadni, hogy más idők járnak.


“Szomorú ez, de a versenyzőknek egyszerűen nincs ideje arra, hogy egymással lógjanak, és amúgy is mindenki a saját érdekeit helyezi az előtérbe. Más ma, mint 30-40 évvel ezelőtt, amikor sok-sok dolog összehozta a pilótákat. Manapság mindenkinek megvan a maga élete és a pályán végzett munka köti le” – magyarázta a négyszeres világbajnok Ferrari-pilóta.
A közelmúltból és napjainkból talán Fernando Alonso és Robaert Kubica, valamint a Alonso és Mark Webber barátságát, esetleg Vettel és csapattársa, Kimi Räikkönen viszonyát lehetne említeni, amúgy inkább csak a környezet és a munka fogja össze a pilótákat.
“Végső soron azért ugyanazt szeretjük, még ha természetes módon egyeseket nem is kedvelünk. Olyan ez, mint egy osztály, vannak, akiket szeret az ember, másokat meg nem, de ettől azért még lóghatunk együtt néha” – mondta a német.