Ha mindig is arra vágytál, hogy egy szép napon beülhess egy Forma-1-es versenyautó volánja mögé, ráadásul ingyen, ennél jobb lehetőséged nem nagyon lesz rá. Persze egy dolgot azért mégis ki kell fizetned: a repülőjegyet az Egyesült Királyságba.
Az Infiniti brit kirendeltsége tette közzé a felhívást, miszerint ha valaki ellátogat a kereskedéseibe és tesztvezetésre viszi valamelyik modelljüket, akkor minden esélye megvan rá, hogy F1-es autót vezessen, és magától a Red Bull Racing pilótájától, Danyiil Kvjattól tanulhatja meg az alapokat.
Természetesen az Infiniti nem engedi, hogy bárki az utcáról betoppanva beüljön egy Forma-1-es autóba, ezért a tesztvezetők közül kihúznak 25-öt egy kalapból, akik első körben a Rockingham Motor Speedway-en bizonyíthatják vezetői képességeiket, Sebastien Buemi előtt. Közülük a legjobbakra újabb feladat vár, méghozzá egy szimulátoros képzés, a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásán.
Aki pedig itt a legjobban teljesített, azt elrepítik Dubajba, ahol végre tesztelhet egy igazi Forma-1-es autót. Minden bizonnyal valamelyik előző generációs Red Bullt. Valahogy így néz ki egy tökéletesen felépített marketingterv. Be lehet vésni a nagy, kövér ötöst az ellenőrzőbe, kedves Infiniti, és lehet jönni ilyen ötletekkel Magyarországra is.
Itthon is lehet egyébként F1-es autót vezetni, csak elég mélyen bele kell nyúlni a zsebbe. 880 ezer forintért!!! (nem elírás) egésznapos képzésre lehet befizetni a Hungaroringen, ahol a 680 lóerős, Cosworth V8-as Forma-1-es versenygépet lehet kipróbálni. A Pannónia Ringen is van hasonló, ott az Arrows egykori 770 lóerős autójával lehet körözni.