Nico Hülkenberg első próbálkozásra győzni tudott a Le Mans-i 24 óráson, a Porsche 19-es rajtszámú autójával aratta a világraszóló sikert. Hülkenberg a Kanadai Nagydíj után egyből Franciaországba utazott, most pedig már Ausztriában van a Force Indiával, de a német nem bánja a sűrű programot.

“Hihetetlen élmény, hogy ott lehettem, a csapattársaimmal és a csapattal közösen aratott győzelem meg pláne” – mondta Hülkenberg. “Nagyon emlékezetes pillanat, remek tapasztalat volt, amit nem is akartam kihagyni az életemből. Nagyon büszke vagyok arra, amit Le Mans-ban elértünk.”

Hülkenberg mellett Fernando Alonsót is szívesen autóba ültette volna a Porsche, de a spanyol mclarenes szerződése miatt ez végül nem jött össze. Alonsót továbbra is érdekli a verseny.

“Szó volt arról, hogy az idén is versenyzek, de végül máshogy alakultak a dolgok. A jövőben – és ez nem tudom, mikor lesz – szeretnék még indulni, meglátjuk, mikor sikerül” – nyilatkozta Alonso.

A 24 órából 18-at Daniel Ricciardo is végignézett, rajongónak nevezve magát, Sebastian Vettel pedig nagy tisztelettel beszélt honfitársa sikeréről.

“Nico sikere nagyszerű, és azt hiszem, egy kicsit mindannyian irigykedünk rá” – fogalmazott Vettel. “Valószínűleg jó nekünk, F1-es pilótáknak, hogy képes volt erre a győzelemre, kicsit talán felértékelődtünk. A legnagyobb elismerésem neki, hogy a napi F1-es munka mellett képes volt ezt megvalósítani.”

“Az F1-gyel a hét minden napján foglalkozni kell, mégis sikeres tudott lenni egy másik műfajban. Ez egészen kivételes teljesítmény!”

Lewis Hamiltont ellenben nem érdekli a Le Mans-i versenyzés, a versenyeket sem nézi. “Nem láttam a futamot, őszintén szólva talán egyet sem életemben” – így Hamilton. “Soha nem érdekelt igazán. Természetesen imádom az autókat, de Le Mans soha nem hozott lázba, nem szerepelt a terveimben.”