Újabb hanggal bővült a jelenlegi Forma-1 megreformálását, a show izgalmasabbá tételét követelők kórusa, a Brit Nagydíj szervezője szerint is baj van.
A silverstone-i verseny az elmúlt években pénzügyi gondokkal küszködött, és bár Lewis Hamilton mercedeses sikerei erősíthetik a jegyeladásokat, de a túlzott dominancia akár ellentétes hatással is járhat hosszabb távon. A brit F1-es helyszín ügyvezető igazgatója, Patrick Allen aggódik.


“Attól tartok, hogy ha Lewis júliusig folyamatosan fölényesen nyer minden versenyen, körmenetté alakul a verseny, az ártani fog a Forma-1-nek. Jó lenne, ha Sebastian Vettel meg tudná keverni a dolgokat egy kicsit. Ha előre tudom, hogy Lewis négy másodperccel Rosberg előtt ér be, mögöttük Vettel, után Räikkönen, majd Bottas és Massa, ha ez megy minden futamon, akkor egyszerűen nem elég jó a termék” – nyilatkozta a Guardiannek.
Allen szerint az F1 pillanatnyilag túl nagy hangsúlyt helyez a technikára, aminek a pályán folyó csaták, és ezzel a nézők látják kárát.
“Úgy vélem, hogy ennél izgalmasabbnak kellene lennie a sportnak. Nem szabad elfelednünk, hogy a nézők miért jönnek, márpedig ők gladiátorokat, hősöket akarnak látni, és nem egy nevet az adattáblázatban. Ha ide jutunk, akkor kiveszett a lélek a Forma-1-ből.”
“Ha minden az autó műszaki részleteiről és a megbízhatóságról szól, akkor akár a technikai igazgatókat is állíthatnánk a dobogóra. Nem tudom a megoldást, de úgy érzem, hogy az F1 nem olyan izgalmas, mint lehetne. Sokkal inkább a műszaki fejlesztésről szól, mint a pilóták képességeiről.”