A Red Bull komoly meglepetést okozott azzal, amikor tavaly ősszel bejelentették, hogy az akkor még csak 16 éves Max Verstappent egyetlen Forma-3-as évvel a háta mögött a Forma-1-be emelik a Toro Rossónál.
A holland ifjonc az idény első három fordulóján azonban bizonyított, 17 évesen higgadtan, profin, de belemenősen vezet, sokan máris leendő világbajnokként beszélnek róla és valamelyik nagycsapatnál képzelik el egy-két éven belül.


“Max nagyszerűen teljesít” – ismerte el a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko. “Majd meglátjuk, mi lesz a jövő, de egyelőre hagyjuk csak nyugodtan fejlődni.”
Néhány hete felmerült, hogy a Renault megveheti és gyári csapatává alakíthatja a Toro Rossót, ezzel Verstappen azonnal nagycsapathoz is kerülne, de Marko immár sokadjára kilőtte a lehetőséget: “A Toro Rossót nem adtuk el, csak szponzorációról lehet szó, ha lesz valami.”
Lehet persze, hogy nem “házon belül”, hanem kívülről érkezik megkeresés – Kimi Räikkönen ferraris szerződése lejár 2015 végén, és a Mercedes sem írt még alá Lewis Hamiltonnal 2016-18-ra -, a Toro Rossónak pedig talán lehetne visszautasíthatatlan ajánlatot tenni. Marko nem tart ilyen forgatókönyvtől, ugyanis nem a kiscsapat dönt Verstappenről.
“Maxnak  a Red Bull-lal, és nem a Toro Rossóval van hosszú távú szerződése, mi pedig nem akarjuk őt eladni.”