Akár Forma-1-es pilóta is lehet az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokájából, a 17 esztendős Ferdinand Habsburgból. A gokartos évek és a tavalyi formaautós bemutatkozás után az osztrák licenccel induló, de a Facebook-oldala szerint Magyarországért is versenyző pilóta az idén a Forma-Renault 2.0-ban indul a Fortec Motorsport színeiben.

Habsburg teljes szezont fut majd a Northern European Cup sorozatban. A brit csapat az elmúlt három évben egészen a bajnoki címig repítette versenyzőit, és három éven belül kétszer nyerte meg a csapatbajnokságot – mindössze hat ponttal csúszva csak le róla tavaly.

Habsburg – aki a múlt hétvégén első Toyota Racing Series versenyhétvégéjén dobogóra állhatott – emellett a Eurocup Formula Renault 2.0 és a Formula Renault 2.0 Alps bajnokságok egyes versenyein is rajthoz áll majd.

“Már gokartversenyzőként is lenyűgözött a Fortec teljesítménye” – mondta Habsburg. “Izgatottan várom, hogy a csapat tagjaként vághassak neki az idei szezonnak. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy sikerrel vegyem az akadályt, és ezzel közelebb kerülhessek a végső célom, az F1 eléréséhez.”