Nagy-Britannia


The Times: “Ez volt a csúcspontja egy idegőrlő szezonnak, amelyet a Mercedes fölénye jellemzett, és amelyben az egymással gyakran heves vitába keveredő csapattársak vívtak a világbajnoki címért.”
Daily Mirror: “Lewis Hamiltonnak harcolnia sem kellett. Egyszerűen besétált a Forma-1 történelemkönyvébe, mint Nagy-Britannia újdonsült kétszeres világbajnoka.”
Guardian: “Caravaggio egyik festményére emlékeztetett, ahogy az Abu-Dzabi Nagydíj véget ért, s megkezdődött az üdvrivalgás és a tűzijáték: minden és mindenki a háttérbe került, ahogyan a fény a pillanat hősére ragyogott.”
Independent: “A végén a nagy riválisnak meg kellett emelnie a kalapját Hamilton előtt”
Németország
F1: Hamiltonnak harcolnia sem kellett 3


Bild: “Nagy kár, Nico, a világbajnoki cím már az első 20 méteren eldőlt. A német pilóta gyakorlatilag állva maradt a startnál, Hamilton már az első kanyarban az élen állt.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Egy hollywoodi pilóta a Forma-1 világbajnoka. Senki sem vezet látványosabban, senki sem állít maga mellé annyi szurkolót, mint ő. Az immár kétszeres vb-győztes Lewis Hamilton a szakma sztárja – a sikerhez vezető út azonban göröngyös volt.”
Berliner Morgenpost: “Megalázó – a világbajnok Hamilton lekörözte Rosberget.”
Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Még Rosberg is meghajolt II. Hamilton király előtt. Nicónak már a rajtnál elszálltak az esélyei, autójának műszaki gondjai pedig végleg megpecsételték a sorsát. Hamilton a verhetetlen Mercedesnek is köszönhetően másodszor lett világbajnok, a vesztes Nico Rosberg pedig pályafutása legeredményesebb szezonjában sem tudott mit kezdeni a brit szörnyeteggel.” 
F1: Hamiltonnak harcolnia sem kellett 4


Corriere dello Sport: “Mesés dupla. Hamilton, Senna örököse. A rajt utáni első métereken elvett minden reményt Rosbergtől. A modernkori Forma-1-ben a friss kétszeres világbajnok Hamilton az egyetlen, aki szenvedéllyel vezet, s emlékezteti az embert arra, miért lehet szeretni az autóversenyeket.”
Tuttosport: “Hamilton diadala: idei 11. futamgyőzelmével elhódította második világbajnoki címét. Minden eldőlt az első kanyarban. Hamilton már a rajtnál világossá tette, hogy az idei az ő világbajnoksága.”
Corriere dello Sport: “Harry hercegtől Nico Rosbergig mindenki meghajolt Lewis király előtt. Hamilton a világbajnok, s a végén kezet rázott Rosberggel.”
    
Spanyolország

El País: “A Forma-1 radikálisan megváltozott Hamilton 2008-as első vb-címe óta. Egy dolog azonban változatlan maradt: a jó pilóták győznek, ebben az évben pedig senki sem volt olyan gyors, mint Hamilton.”
El Mundo: “Teljes gázzal a világbajnoki címig: Lewis Hamilton egy pillanatig sem habozott, s nem hagyta a stratégiára a futamgyőzelem kérdését.”
El Periódico: “Nico Rosberg egy rossz rajt miatt tálcán kínálta Hamiltonnak a világbajnoki címet.”
Marca: “Isten óvja a királyt! Hamilton letaszította a világbajnoki trónról Sebastian Vettelt. A brit tökéletes versenyt futott a szezonzárón, igaz, nem is volt igazi ellenfele.”
Franciaország

F1: Hamiltonnak harcolnia sem kellett 5


L’Equipe: “Nico Rosberg csalódottan, de nem lesújtva vette tudomásul az új világbajnok, Hamilton fölényét. A brit pilóta pedig joggal számol újabb sikerekkel a Mercedes színeiben a második vb-címe után.”
Le Figaro: “Lewis Hamilton hat hosszú év után nagyon megérdemelte a világbajnoki címet. Korábban senki sem gondolta volna, hogy ilyen hosszú ideig kell majd várnia a második diadalára.”
Svájc

Tages-Anzeiger: “Hamilton Rosberg ellen: ennek a párharcnak 2015-ben lesz a második fordulója, és vélhetően nem az utolsó.”
Neue Zürcher Zeitung: “Lewis Hamilton – semmi kétség, megérdemelten lett Forma-1-es világbajnok.”
Forrás: MTI