Lewis Hamilton az Abu-Dzabi Nagydíjon megszerezte Forma-1-es pályafutása második bajnoki címét, de vasárnap éjszaka egyáltalán nem nézett a pohár fenekére. Hétfő reggel 9-kor már sajtótájékoztatót tartott.
“Még nem fogtam fel igazán, de reggel nagyszerű érzés volt frissen ébredni. A nap süt, az ég kegyes hozzám. Még nem foglalkoztam komolyan a telefonommal, de őrületesen sok üzenet, e-mail és sms érkezett, eltart majd egy-két hétig, mire mindet átnézem, ugyanis szeretek mindenre válaszolni” – mondta, hozzátéve, hogy a mostani sikere sokkal többet jelent számára, mint az első, 2008-as.


“Ez nagyobb dolog, mint az első. Az első is kivételes volt, hihetetlen érzés, hogy sikerül valóra váltani az álmot, megnyerni a világbajnokságot. De nem tudom, hogy képes voltam-e teljesen feldolgozni, nem úgy mint most.”
“Ma az életem más szakaszában járok, talán egy kicsit öregebb fejjel édesebb a siker, nem is tudom. Nagyon különleges, megható érzés. Egy új csapat tagjaként nagyobb elégtétel a győzelem, ez igazán különleges.”
Bár Hamilton a teljes koncentráció érdekében egyedül érkezett a hétvégére, vasárnapra a családja is befutott, meglepték a versenyzőt. Jól tették, hiszen volt mit ünnepelni, igaz, a friss kétszeres bajnok nagyon visszafogottan bulizott.
F1: Hamilton nem kért a macskajajból 3


“Találkoztam mindenkivel, a testvéremmel, a családdal, a barátnőmmel, de korán távoztunk, főleg hogy jött ez a sajtótájékoztató is. Mondjuk nem én akartam, hogy ilyen korán legyen! Nem is tudom, miért van ilyen korán, de azt hiszem, Totónak nehezebb ez, mint nekem, én csak egy italt fogyasztottam este, ami elég is” – utalt arra, hogy a csapatfőnök Toto Wolff azért nem tartóztatta meg magát. 
“A buliban volt valami konyak, én általában azt iszom, szóval töltöttem egy pohárral, de nem ízlett annyira. Ittam pár kortyot, ennyi volt. Tudtam, hogy korán kell kelni, és hogy szeretnék majd a családdal, a barátaimmal lenni.”
F1: Hamilton nem kért a macskajajból 4


“Amúgy is, manapság mindenkinél ott a telefon, szóval nem akartam szétesve távozni a buliból. Márpedig mindenütt Forma-1-rajongók voltak, egyfolytában fotóztak. Majd otthon, a családdal és a barátokkal kirúghatok a hámból, ha úgy akarom. Mellesleg nem is akartam, hogy egy éjszaka letudjuk az egészet, szeretném elhúzni az ünneplést, meg nem is nagyon szoktam inni, szóval ha többet fogyasztottam volna, akkor napokig tartana a felépülés.”