Lewis Hamilton a lehető legjobban kezdte a vb-címről döntő Abu-Dzabi Nagydíjat. Az angol megnyerte mindkét pénteki szabadedzést, de a hosszú etapokon is gyorsabbnak tűnt csapattársánál, Nico Rosbergnél. 
“Ez jó kis péntek volt, ahogy az eredményjelzőn is látszik” – mondta Hamilton. “Az egész edzés nagyszerű volt, a hosszú etapok is jól mentek, sokat haladtunk a beállításokkal. De ahogy mindig, még mindig tudunk találni egy kis időt.”
“Minden hétvégén ugyanaz megy, próbálunk javulni, és a maximumot nyújtani. Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem itt, nagyon különleges. Úgy kell vezetnem, ahogy bármikor máskor, a helyes lépéseket kell megtennem. A gumikopás nem volt akkora gond, a szuperlágyakkal egész sokat tudtam menni. A csapat mondta az etap elején, hogy mindenki teljesítményt veszít, de nem éreztem akkora problémát. Volt egy kis szemcsésedés, de semmi különleges.”


Rosberget nem kedvetlenítette el, hogy mindkét edzésen vereséget szenvedett. “Jól ment ma, persze nem tökéletesen. Azt hiszem, még a tarsolyomban van az a nyolc század.” – értékelt Rosberg. 
“Nem sikerült rendesen összerakni az összes körömet, éppen ezért vagyok nagyon bizakodó. Egyszer ugyanis bele fogok találni, és egyébként is tudunk még javítani az autón. A pole megszerzése természetesen fontos lenne, az egy lépés lenne a jó irányba.”