Lewis Hamilton a lehető legjobban kezdte a vb-címről döntő Abu-Dzabi Nagydíjat. Az angol megnyerte mindkét pénteki szabadedzést, de a hosszú etapokon is gyorsabbnak tűnt csapattársánál, Nico Rosbergnél. 
“Ez jó kis péntek volt, ahogy az eredményjelzőn is látszik” – mondta Hamilton. “Az egész edzés nagyszerű volt, a hosszú etapok is jól mentek, sokat haladtunk a beállításokkal. De ahogy mindig, még mindig tudunk találni egy kis időt.”
“Minden hétvégén ugyanaz megy, próbálunk javulni, és a maximumot nyújtani. Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem itt, nagyon különleges. Úgy kell vezetnem, ahogy bármikor máskor, a helyes lépéseket kell megtennem. A gumikopás nem volt akkora gond, a szuperlágyakkal egész sokat tudtam menni. A csapat mondta az etap elején, hogy mindenki teljesítményt veszít, de nem éreztem akkora problémát. Volt egy kis szemcsésedés, de semmi különleges.”
F1: Rosberg még nem kapta el a fonalat 3


Rosberget nem kedvetlenítette el, hogy mindkét edzésen vereséget szenvedett. “Jól ment ma, persze nem tökéletesen. Azt hiszem, még a tarsolyomban van az a nyolc század.” – értékelt Rosberg. 
“Nem sikerült rendesen összerakni az összes körömet, éppen ezért vagyok nagyon bizakodó. Egyszer ugyanis bele fogok találni, és egyébként is tudunk még javítani az autón. A pole megszerzése természetesen fontos lenne, az egy lépés lenne a jó irányba.”