Sebastian Vettel a negyedik helyen zárt az Abu Dzabi Nagydíj második edzésén, elégedett volt. 
“Nem panaszkodhatom erre a napra” – így Vettel. “Persze van még dolgunk, de azt hiszem, tudunk még egy kicsit javulni, így nem rosszak a kilátásaink. A McLaren az elmúlt hetekben sokat javult, ez a pálya talán még jobban is fekszik nekik, mint az előzőek. Kevin (Magnussen) harmadik lett, de ez még csak a péntek volt, meglátjuk, mi lesz.”


“Nem hiszem, hogy a Mercedesekkel tartani tudjuk majd a lépést. Szép lenne, ha így lenne, de jóval előttünk járnak. Mindent ki fogok hozni magamból és az autóból, hogy megszerezzem a világbajnokság negyedik helyét. A szuperlágyak egy körön jók, de nem bírják sokáig, ezért inkább a keményebbekkel dolgoztunk.”
A leköszönő világbajnok a Mercedes-pilóták csatájába igyekszik majd nem belefolyni:
“Nem igazán szeretnék a Mercik dolgába beleavatkozni, de amúgy is messze vannak. Persze mindenki belefolyhat, hiszen versenyezni vagyunk itt, de ha minden simán megy, a Mercedes úgyis az 1-2. helyen lesz. Én csak magamból, a saját autómból akarom kihozni a legtöbbet.”
“De a verseny hosszú, a Forma-1-ben akármi megtörténhet, szóval ha valami gondjuk akad, akkor nyilván nem állunk meg a kedvükért, mindenki elmegy mellettük, ha teheti.”
F1: Ricciardo még utoljára megkergetné Vettelt 3


Daniel Ricciardo (6.) azért szívesen keresztbe tenne Vettel egyéni céljának, ha rajta múlik, a szezonzárón is igyekszik majd megverni búcsúzó, jövőre már a Ferrarinál versenyző csapattársát. Nem fog udvariaskodni.
“Nem tudom, hogy lesz-e csapatutasítás, de ha lesz, lehet, hogy nem neki kedvez majd” ? nyilatkozta mosolyogva. “De komolyra fordítva: ma versenyképes volt, remélhetőleg dobogós helyezésért küzdhetünk majd egymással. Jó lenne vele csatázni egyet, ez jó búcsú lenne számára.”
“Ami a Mercedest illeti, rájuk kár is szót vesztegetni. Ők a bajnoki címért küzdenek, jobb békén hagyni őket. Ami minket, többieket illet, a harmadik helyért szoros lesz a csata.”