A Willams a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjra a konstruktőri bajnokság 3. helyén, 44 ponttal a Ferrari előtt (254-211 pont) állva érkezik. 
A dupla pontok miatt még egyáltalán nem biztos, hogy sikerül megtartani a pozíciót, de Valtteri Bottas határozott célja, hogy bebetonozza a helyezést, és ha lehet, ő maga átugorja az előtte mindössze 1, valamint 3 egységgel álló Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt az egyéniben. 
F1: Bottas Vettelre és Alonsóra vadászik 2


“Az Abu-Dzabi Nagydíj izgalmas verseny lesz, sokféleképpen elsülhet. Érdekes lesz a kétszeres pontozás, de igyekszünk majd a hasznunkra fordítani. Eddigi is igyekeztünk konszolidálni a pozíciónkat a (konstruktőri) bajnokságban, szóval most is odafigyelünk erre, de emellett én még a 4. is lehetek egyéniben, szóval erre is koncentrálok majd. Abu-Dzabi kellemes hely, meleg van, a helyiek barátságosak, a létesítmény nagyon jó, szóval nagyon várom a versenyt” – mondta a finn a csapat beharangozójában. 
 
A Williams 2013-ban közel négy évtizedes Forma-1-es története legrosszabb idényét produkálta, idén azonban óriási ugrással találtak magukra: 1 pole-lal, két leggyorsabb körrel és hét dobogós helyezéssel a mezőny harmadik erejévé nőtték ki magukat a domináló Mercedes és címvédő Red Bull mögött.