Miután a Brazil Nagydíjon Nico Rosberg győzött, Lewis Hamilton pedig második lett, az angol versenyző előnye 17 pontra csökkent a bajnokságban. 


Ekkora különbség mellett a duplapontos szezonzárón, Abu-Dzabiban újabb kettős Mercedes-győzelmet feltételezve Rosberg első helye önmagában nem elég a bajnoki cím megnyeréséhez, ugyanis Hamilton akkor is behúzza a másodikat, ha csapattársa mögött a 2. pozícióban intik le. Rosberg abban reménykedik, hogy a versenyképes Williamsszel Felipe Massa közéjük kerülhet majd.
“Ő az én emberem, egy kis segítség jól jönne Felipe Massától” – mondta a német Interlagosban.
A brazil veteránnak viszont nem tetszik a rá osztott szerep: “Én nem segítek senkinek. Neki is megmondtam, hogy én is a futamgyőzelemre hajtok, nem azért leszek ott, hogy neki segítsek” – nyilatkozta a brazil Sportv-nek.
F1: Massa nem segít Rosbergnek nyerni 3


“Nekem sem segített senki, amikor megnyerhettem volna a címet, sőt, egy bizonyos éppenséggel ártott ebben a tekintetben” – utalt a 2008-as fináléra, amikor a célvonalon még bajnokként haladt át, de a toyotás Timo Glock visszaesése miatt Lewis Hamilton az utolsó kanyarban fel tudott kapaszkodni az ő győzelmét jelentő 5. helyre.
Massa amúgy is úgy látja, hogy a két Mercedes-pilóta közül Hamilton jobban megérdemelné a végső sikert: “Szerintem Hamilton érdemelné a bajnoki címet, persze néha fordul a kocka, ahogy már sokszor láthattuk korábban is.”