A spanyol Marca híradása szerint a Forma-1-be 2007-ben Fernando Alonso McLarenhez igazolásakor belépett, majd a spanyolt a Ferrarihoz is követő Santander a kétszeres világbajnok lelépése után sem hagyja el az olasz csapatot, kitöltik a 2017-ig élő szerződést.
A lap hozzáteszi, hogy ezzel együtt a pénzügyi óriás a McLarennél is támogatná a spanyolt, hiszen a wokingi csapattal sem szakítottak. 


Feltéve persze, hogy Alonso a McLarenhez megy… A Marca a hét végén azt állította, hogy a spanyolnak már sikerült megegyeznie a feltételekről, azonban Wokingban kénytelenek várni, ugyanis Alonso első számú célpontja továbbra is a Mercedes.
“Hogy szeretné-e az én ülésemet? Biztos vagyok benne, hogy Fernando keményen hajt a helyemre, de nem fogok lemondani róla. Imádom az autómat” – idézte Lewis Hamiltont az olasz La Repubblica.
Más kérdés, hogy a BBC szerint a Mercedes jelenleg kényelmes helyzetből tárgyalhat Hamiltonnal a 2015 utáni hosszabbításról, a jó alkupozíciót kihasználva igyekeznek milliókat lefaragni a fizetéséből, ami persze váláshoz is vezethet. Egyesek nem tartják kizártnak, hogy az angol 2014 után, a második világbajnoki címbirtokában hazatér és a McLaren-Hondával keres új kihívást.
Hamilton: Alonso az én helyemet akarja 3


A Marca egyébként arra is kínál elméletet, ha Alonso nem megy a McLarenhez: állítólag B tervként a lotusos Romain Grosjeanra gondolnak – a francia még nem hosszabbított az enstone-i csapattal, korábbi főnöke, az idén már a McLarent irányító Eric Boullier pedig örömmel dolgozna vele újra.
A lap hozzáteszi, hogy szombaton Austinban Grosjean menedzserével, Julian Jakobival a McLarennél járt.
Ha Grosjean megy a McLarenhez, a Mercedesnél pedig nem lesz hely Alonsónak, a spanyol esetleg Enstone-ba is visszatérhetne, legalábbis a Lotus tulajdonos-főnöke erről beszélt a hétvégén. A csapat mostanra visszakozott, Gerard Lopez igyekezett elviccelni a lehetőséget: “Fernandóval sokat beszélünk …a fociról.”
Lotus csapatfőnöke, Federico Gastaldi sem bizakodó: “Sajnos nagyon nem vagyunk Fernando radarján.”