A hétvégén Magyarországra érkezik a Forma-1, a négyszeres bajnok címvédő Sebastian Vettel, valamint a jövő sztárja, Daniel Ricciardo is szívesen jön hozzánk. A Red Bull-osok szeretik a Hungaroringet.
“Szeretem a hungaroringi hangulatot és versenyt, és szép emlékeim is vannak a korábbi futamokról, még ha győznöm eddig nem is sikerült ott – azt még ki kell pipálnom” – mondta a tavaly 2. helyről induló és ott is beérő Vettel, akinek csak a magyar pálya, valamint az idén visszatért ausztriai és az ősszel belépő orosz helyszín hiányzik a “gyűjteményéből”.
F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén 1
F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén 2

F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén

F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén

F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén 5
F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén 6
Fotó megosztása:
F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén 7


“Elég lassú pálya, de rendesen megtréfálhatja az embert. Szűk, kanyargós, huplis is, nem szabad könnyen venni. A Magyar Nagydíjon általában hőség van, ami külön kihívás, de nem rossz a nézőknek. Nagyon tetszik a pálya elhelyezkedése, épp Budapest határában, ahol ott a Duna – esténként élvezem a parti sétákat, esetleg reggel a kocogást. A Magyar Nagydíj a nyári szünet előtti utolsó futam, szóval keményen hajtunk majd, hogy lendületben maradjunk és jó eredménnyel mehessünk nyaralni!”
Az év egyik meglepetésembere, Daniel Ricciardo ausztrál őszinteségével kimondja, hogy nem épp a mai F1-re való a magyar pálya, de ezzel együtt is szereti a Hungaroringet.
“Mindig is szerettem a Hungaroringen vezetni, de mivel szűk és kanyargós,  talán nem ideális a Forma-1-es versenyzéshez. Olyan, mint Monaco, csak falak nélkül. Érdekes kettős helyzet: míg a vezetés nagyon élvezetes rajta, a versenyek talán nem annyira.”
F1: Vettel a Duna-parton kocog a hétvégén 8


“Az időmérőn valami nagyszerű pálya, amikor kevés benzinnel, friss gumikon megyünk – nincs lazítás, a folyamatos jelenben vezetünk. A versenyen viszont nehéz előzni, mert nagyon keskeny a pálya, az amúgy izgalmas kanyarkombinációk nem nyújtanak lehetőséget. A DRS azért javított a helyzeten, az első kanyar és az utána következő lejtő izgalmas rész.”