A múlt héten biztató jelek érkeztek a még tavaly december végén súlyos agysérülést szenvedett, június közepe óta a Lausanne-ban kezelt Michael Schumacherről: feleségét, Corinnát széles mosollyal fotózták a megelőző hétvégén svájci otthonukban tartott lovas rendezvényen, majd az asszony egy rövid nyilatkozatot is adott, “haladásról” beszélt.
Hartstein 1995-től 2012-ig dolgozott a Forma-1-ben  Fotó: Europress

Hartstein 1995-től 2012-ig dolgozott a Forma-1-ben Fotó: Europress

Hartstein 1995-től 2012-ig dolgozott a Forma-1-ben Fotó: Europress


A Forma-1 korábbi főorvosa, a Schumacher-stáb és család kommunikációját többször is kritizáló Gary Hartsein a pozitívnak tűnő fejlemények ellenére szkeptikus, továbbra sem hiszi, hogy a hétszeres világbajnok valaha is teljesen felépül:
“Sajnos nagyon-nagyon valószínűtlen, hogy Michael dolgai olyan jól alakulnak, ahogy az emberek remélik. Az reálisnak tűnik, hogy Corinna időnként kommunikál vele valamilyen formában, de ennél több már csodaszámba menne” – idézte a német Bunte a traumatológus és aneszteziológus professzort.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Schumacher állapotáról konkrétumot utoljára a Grenoble-ból Lausanne-ba való átszállítása idején közöltek, a lausanne-i klinika szóvivője akkor azt mondta, hogy a 45 éves expilóta beszélni nem képes, de rövid tudatos periódusai alatt képes valamilyen szintű kapcsolatteremtésre, a szállítása közben a mentősökkel biccentésekkel, szemmozgásokkal kommunikált.
Schumacher az életveszélyes sérülésekkel járó bukás után legalább bő három hónapig kómában volt, április elején érkeztek az első hírek arról, hogy pillanatokra magához tér. A több hónapig tartó kómás időszakok az esetek túlnyomó többségében maradandó károsodásokkal érnek véget.