A Force India a többi csapathoz hasonlóan nem nagyon tudja, mire számíthat az Osztrák Nagydíjon, de Nico Hülkenberg szerint akár jól is szerepelhet a csapat. “Oroszország mellett az ausztriai verseny is nagy kérdőjel mindenki számára” – vélekedett a német pilóta, aki az idény összes eddigi futamán pontot szerzett.


“A pályán van néhány hosszú egyenes, lassú kanyarból viszont kevés, ez kedvezhet nekünk, ahogy az is, hogy ismét a leglágyabb gumikkal gazdálkodhatunk. Egy új pályán a szokásosnál is fontosabb, hogy a lehető legtöbbet legyünk a pályán a szabadedzéseken, mert ilyenkor sokat lehet tanulni. A kör elég rövid, minimális különbségek lesznek az autók között, a legkisebb hiba is sokba kerülhet.”

Sergio Perez sem tudja, hogy mire számítson a versenyen. “Először versenyzek az osztrák pályán, de alig várom, hogy ott legyünk” – mondta a mexikói. “Nem sokan ismerik ezt a helyszínt, ebből akár előnyt is kovácsolhatok.”

“Gyorsan kell tanulni, és ami még fontosabb, gyorsan alkalmazkodni. Egy új pálya mindig a szokásosnál nagyobb kihívás, de érdekes hétvége lesz. A vonalvezetés alapvetően tetszik, annak is örülök, hogy ismét a legpuhább gumikat kapjuk. Remélhetőleg újabb erős hétvégét zárunk majd.”